Mizu Shingen Mochi – Japon Su Pastası (Raindrop Cake)

Mizu Shingen Mochi, Japonya’dan çıkan ve sosyal medyada “su pastası” olarak ünlenen, hafif ve düşük kalorili bir tatlıdır. Neredeyse tamamen sudan yapılır, görsel olarak da kristal berraklığındadır.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı doğal kaynak suyu (veya saf içme suyu)
  • 1/2 çay kaşığı agar agar tozu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Üzeri için: kuromitsu (Japon esmer şurubu) ve kavrulmuş soya unu (kinako)

Yapılışı:

  1. Agar agar ve şekeri bir tencerede karıştırıp suyu ekleyin.
  2. Kaynayana kadar karıştırarak ısıtın, ardından kalıba dökün.
  3. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  4. Kalıptan dikkatlice çıkarın, üzerine kuromitsu ve kinako ekleyin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.