Zerde – Safranlı Osmanlı Tatlısı

Zerde, Osmanlı mutfağının geleneksel, safran ve gülsuyu aromalı pirinç tatlısıdır. Hafif, ferah ve glütensiz bir tatlı arayanlar için ideal.

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 yemek kaşığı gülsuyu
  • Üzeri için: kuş üzümü, fıstık

Yapılışı:

  1. Pirinci haşlayın, safranı sıcak suda demleyin.
  2. Pirince şeker, nişasta, safranlı su ve gülsuyu ekleyin.
  3. Koyulaşana kadar pişirin.
  4. Kaselere paylaştırın, süsleyin, soğutup servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.