Fıstıklı & Peynirli Yufka Sarma (Tatlı-Tuzlu Arası)
Ne börek ne baklava… İkisinin ortasında kalan bu tarif; fıstığın tatlılığı ve peynirin tuzluluğuyla sıra dışı bir lezzet şöleni sunuyor.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 150 gr tuzsuz lor peyniri
- 50 gr kavrulmuş Antep fıstığı (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yumurta sarısı (üstüne)
Hazırlanışı:
- Peynir, bal ve fıstığı karıştır.
- Yufkayı üçe böl, harcı koyup sıkıca sar.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 190°C fırında 15 dakika pişir.
- İstersen yanına yoğurtla, istersen çayla servis et!
Neden Denemelisin?
Çünkü hem tatlı hem tuzlu arası, benzersiz bir ara öğün ya da misafirlik atıştırmalığı alternatifi.
Yorum gönder