Fıstıklı & Peynirli Yufka Sarma (Tatlı-Tuzlu Arası)

Ne börek ne baklava… İkisinin ortasında kalan bu tarif; fıstığın tatlılığı ve peynirin tuzluluğuyla sıra dışı bir lezzet şöleni sunuyor.

Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 150 gr tuzsuz lor peyniri
  • 50 gr kavrulmuş Antep fıstığı (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yumurta sarısı (üstüne)

Hazırlanışı:

  1. Peynir, bal ve fıstığı karıştır.
  2. Yufkayı üçe böl, harcı koyup sıkıca sar.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190°C fırında 15 dakika pişir.
  4. İstersen yanına yoğurtla, istersen çayla servis et!

Neden Denemelisin?

Çünkü hem tatlı hem tuzlu arası, benzersiz bir ara öğün ya da misafirlik atıştırmalığı alternatifi.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.