Zerdeçallı Baharatlı Balık Bohçası

Balığı buharda pişirmek ama baharatla lezzeti uçurmak ister misin? İşte tam sana göre!
Zerdeçal, köri ve limon birleşince ortaya bambaşka bir aromatik ziyafet çıkıyor.

Malzemeler:

  • 2 adet fileto levrek
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, karabiber
  • 2 adet pişirme kâğıdı (balık bohçası için)

Hazırlanışı:

  1. Balıkları zerdeçal, köri, limon, tuz ve karabiberle harmanla.
  2. Pişirme kağıtlarına balığı yerleştir ve bohça şeklinde kapat.
  3. 180°C fırında 20 dakika pişir.
  4. Bohçayı açınca buharla yükselen koku seni başka diyarlara götürecek!

Neden Özgün?

Çünkü kızartma yok, ızgara yok. Baharatla aromalandırılmış sağlıklı bir balık yemeği var.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.