Ovocné Knedlíky – Çek Usulü Meyveli Tatlı Hamur Topları

Ovocné Knedlíky, içi meyve dolu, dışı hamurla kaplanmış ve genelde ekşi krema ya da eritilmiş tereyağla servis edilen geleneksel bir Çek tatlısıdır.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • İç harç: erik, çilek veya kayısı
  • Üzeri için: eritilmiş tereyağı, pudra şekeri

Yapılışı:

  1. Hamur malzemelerini yoğurun.
  2. Hamurdan parçalar koparıp ortasına meyve koyarak top şeklinde kapatın.
  3. Kaynar suda 5-6 dakika haşlayın.
  4. Eritilmiş tereyağı ve pudra şekeriyle servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.