Zencefilli Karides Güveç (Asya Esintili Deniz Lezzeti)
Malzemeler:
- 300 gram ayıklanmış karides
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 1 adet havuç (jülyen doğranmış)
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay bardağı hindistancevizi sütü
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı susam yağı veya zeytinyağı
- Taze kişniş veya maydanoz
Yapılışı:
- Tavada yağı kızdırın, sarımsak ve zencefili hafif kavurun.
- Karidesleri ekleyip 3-4 dakika soteleyin.
- Havuç ve biberleri ekleyin, ardından hindistancevizi sütünü ve soya sosunu ilave edin.
- Orta ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın.
- Üzerine taze kişniş serpip sıcak servis edin.
Yorum gönder