Közlenmiş Patlıcanlı Yoğurtlu Mantı (Anadolu Usulü Farklı Yorum)

Malzemeler:

  • 1 paket hazır mantı (veya ev yapımı)
  • 2 adet büyük patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, nane (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Patlıcanları ocakta közleyin, kabuklarını soyup ince doğrayın.
  2. Yoğurdu sarımsak ve biraz tuzla karıştırın, közlenmiş patlıcanı da ekleyin.
  3. Mantıyı haşlayın, süzün ve yoğurtlu köz karışımıyla harmanlayın.
  4. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve pul biberi dökün.
  5. Nane serpip sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.