Medovik – Rusya’nın Bal Keki

Medovik, ince katmanlar halinde hazırlanan bal aromalı yumuşak kek ve krema dolgusu ile Rusya’nın en sevilen pastalarındandır. Zamanla lezzeti artan bir tatlıdır.

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Krema için:

  • 400 gr süzme yoğurt veya labne
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:

  1. Bal, şeker ve tereyağını benmari usulü erit. Yumurtaları ekle, sonra un ve karbonatı karıştır.
  2. Hamuru 6-8 eşit parçaya böl, ince yuvarlaklar aç ve 180°C’de pişir.
  3. Katlar soğuyunca krema ile üst üste diz.
  4. Buzdolabında 1 gece dinlendir, üstünü kırıntılarla süsle.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.