Gulab Jamun Tarifi – Hindistan’ın En Meşhur Tatlısı
Gulab Jamun, Hindistan mutfağının en bilinen ve sevilen tatlısıdır. Kızartılmış sütlü hamur topları, gül suyu ve kakuleyle aromalandırılmış şerbette bekletilerek hazırlanır.
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt tozu
- 1/4 su bardağı un
- 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 1/4 su bardağı süt (azar azar eklenecek)
Şerbet için:
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı gül suyu
- 2 kakule
Yapılışı:
- Şerbeti kaynatın, kıvam alınca gül suyu ve kakule ekleyin. Soğumaya bırakın.
- Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Küçük toplar yapın.
- Yağda kısık ateşte altın rengi olana kadar kızartın.
- Sıcak topları soğuk şerbete atın ve en az 1 saat bekletin.
Yorum gönder