Tiramisu Tarifi – İtalyanların Vazgeçilmez Tatlısı

Tiramisu, İtalya’nın dünyaca ünlü tatlılarından biridir. Kahve aroması ve kremsi dokusuyla tatlı severlerin favorisidir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz, orijinal tarifine sadık, enfes bir Tiramisu tarifi!

Malzemeler:

  • 400 gr kedi dili bisküvi (savoiardi)
  • 500 gr mascarpone peyniri
  • 4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
  • 100 gr toz şeker
  • 1 su bardağı soğutulmuş espresso ya da sert kahve
  • 2 yemek kaşığı kakao (üzeri için)

Yapılışı:

  1. Yumurtaların sarılarını toz şekerle çırpın. Kremamsı bir kıvam alana kadar devam edin.
  2. Mascarpone peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını sertleşene kadar çırpın.
  4. Beyaz köpüğü, peynirli karışıma yavaşça spatula ile karıştırarak ekleyin.
  5. Kedi dili bisküvilerini espressoya batırın ve bir kaba dizin.
  6. Üzerine kremadan bir kat sürün. Katmanları tekrar edin.
  7. En üste kakao serpin ve 4-6 saat buzdolabında dinlendirin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.